luni, 12 mai 2014

Astazi s-a deschis Simpozionul Internațional de Iconografie "Sfinții Martiri Brâncoveni - o icoană dincolo de timp"

Cu frământări, cu oameni strânși în jurul unei teme dar, mai mult decât atât, în preajma smerită a încercării de a scrie icoane, de a aduce aproape de noi memoria Sfinților Martiri Brâncoveni în forma și sub chipul icoanelor acestora, tocmai în reședința marelui domnitor, astăzi a început atelierul de pictură bisericească la Muzeul Național Cotroceni.

Icoanele aduse de invitați sunt, față de prima ediție a acestui proiect, cu participări ortodoxe ce au depășit granițe sau grupuri, foarte aproape de subiectul propus de Librăria Bizantină anul acesta. Astfel, mai mult decât sprijin de înțelegere a celui care privește, aceste lucrări, fie în frescă, fie în tempera pe lemn, fie pe pânză, fie în reproducere a picturii unor biserici realizate de invitați, se înscriu demersului iconografic dedicat Sfinților.
Către ei înălțăm și noi rugăciunea de a ne sprijini, de ne îndrepta gândul și fapta. Doamne ajută!

Urmează aceste patru zile pictarea de icoane noi. Publicul poate participa între orele 9 și 17.

Prefigurând zilele ce urmează și așteptând primele schițe ca și primii vizitatori ce vor să vadă cum se naște o icoană, așezăm aici câteva imagini reprezentative pentru prima ediție a simpozionului ce s-a desfășurat la Centrul Cultural "Palatele Brâncovenești" din Mogoșoaia și un link către un scurt film de atelier - o discuție din urmă cu doi ani alături de Prof. Dr. Giorgios Kordis și de invitații de atunci.

Vă așteptăm cu drag!

http://vimeo.com/94750506?email_id=Y2xpcF90cmFuc2NvZGVkfDM5OWViMDJkZjM3MTE4NmIxODgyMmM2YTY0MjllYzUzMTkwfDI3ODgyMzgxfDEzOTk3MzQ5OTZ8NzcwMQ%3D%3D&utm_campaign=7701&utm_medium=clip-transcode_complete-finished-20120100&utm_source=email








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu